Πετυχημένες Επιδόσεις!

Έχουμε τα κλειδιά και πλέον, μπορούμε να «ξεκλειδώσουμε» τις δυνατότητες μας, ώστε να απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή μας, τις σχέσεις και τις συνεργασίες μας. Οι νευροεπιστήμονες, έχουν συμβάλει ώστε να κατανοήσουμε τον τρόπο που δουλεύει το μυαλό μας. Χάρη στο έργο τους, είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε τι είναι αυτό που χρειάζεται από πλευράς μας να πράξουμε, ώστε να έχουμε την βέλτιστη απόδοση σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ας εξερευνήσουμε τις επιλογές μας.

Συγκεκριμένα, η Bryan Robinson, Ph.D. αναφέρει τα εξής:

  • Ο εγκέφαλος μας χρειάζεται άφθονη ροή αίματος, για να μπορέσει να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα. H άσκηση είναι μια καλή πρακτική τόσο για την καρδιά και τα άκρα όσο και για το μυαλό. Σύμφωνα με μια έρευνα μετά από δώδεκα μήνες, η άσκηση και η κίνηση αύξησαν την ροή του αίματος στον εγκέφαλο και μάλιστα βοήθησαν στην επιβράδυνση της έναρξης της απώλειας μνήμης και της άνοιας.
  • Ο εγκέφαλος μας χρειάζεται περιοδικά διαλλείματα. Δεν αποτελεί αποτελεσματική πρακτική, το να εξαντλούμε το μυαλό μας. Στην πραγματικότητα, νέες έρευνες αναδεικνύουν την αξία αυτού που οι επιστήμονες αποκαλούν «Μικροδιαλλείματα», καθ ΄όλη την διάρκεια της εργασίας μας. Αυτά τα διαλλείματα, μπορεί να είναι πέντε λεπτά ή και λιγότερο. Είναι αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισης ενέργειας και μπορεί να είναι κάτι απλό. Για παράδειγμα κάποιες διατάσεις, το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες, η κατανάλωση ενός σνακ ή απλά πέντε λεπτά ουσιαστικού διαλογισμού κλπ. Μπορούν να μετριάσουν την κόπωση του εγκεφάλου και το βάρος των αποφάσεων μας. Αλήθεια, εσείς πόσα διαλλείματα κάνετε κατά τη διάρκεια μιας ημέρας;
   • Ο εγκέφαλος μας χρειάζεται συγκεκριμένες τροφές. Οι τροφές που θεωρούνται ωφέλιμες για το μυαλό μπορούν να ενισχύσουν την διάθεση σας, την υγεία και την απόδοση μας. Χρειάζεται να δίνουμε προσοχή στο τι φαγητό περιέχεται στο πιάτο μας και να ρωτάμε τον εαυτό μας, εάν οι εν λόγω τροφές προάγουν συνολικά την υγιή εγκεφαλική λειτουργία. Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας στην σταθεροποίηση της διάθεσης μας.
   • Ο εγκέφαλος μας χρειάζεται επαρκείς ώρες ύπνου. Σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες, ο ύπνος είναι αναζωογονητικός, ενώ η στέρηση ύπνου μειώνει την αντίσταση στο στρες και βλάπτει τον εγκέφαλο μας. Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη μνήμη και τη μάθηση και έτσι ο εγκέφαλος μας λειτουργεί βραδυκίνητα. Συγκεκριμένα, έχουμε την τάση να ξεχνάμε πράγματα και η προσοχή μας να αποσπάται εύκολα. Ακόμη η σκέψη μας μπορεί να θολώσει και να προκύψει δυσκολία στη λήψη αποφάσεων. Επιπλέον ο ταραχώδης ύπνος σηματοδοτεί μια ευαισθησία στο κοινωνικό άγχος. Αρκετές μελέτες επισημαίνουν ότι, η έλλειψη ύπνου συνδέεται με την απαισιοδοξία, προκαλώντας μας να αντιδρούμε πιο έντονα σε αγχωτικές καταστάσεις στο χώρο εργασίας και όχι μόνο. Ενώ από την άλλη ο ολοκληρωμένος ύπνος, μας βοηθά να ανταποκρινόμαστε καλύτερα τόσο στις αρνητικές όσο και στις θετικές καταστάσεις.
   • Ο εγκέφαλος μαθαίνει από την καινοτομία. Η ικανότητα του μυαλού μας να προσαρμόζεται σε νέες καταστάσεις αποτελεί ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του. Μελέτες δείχνουν ότι η έκθεση του εγκεφάλου σε νέες εμπειρίες και δεδομένα μειώνει τα καθιερωμένα πρότυπα σκέψης προκειμένου να εισάγει καινούργιες πληροφορίες. Η καινοτομία προωθεί την προσαρμοστική μάθηση. Επομένως η τροφοδότηση του εγκεφάλου με νέες πληροφορίες και εμπειρίες είναι ωφέλιμη.
   • Ο εγκέφαλος μας, παρουσιάζεται πιο υγιής όταν υπάρχουν κοινωνικές συναναστροφές. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μετριάζουν τη γνωστική παρακμή. Οι άνθρωποι με αυξημένη κοινωνικότητα, έχουν εύρωστη φαιά ουσία και πιο υγιείς εγκεφάλους. Το κλειδί είναι να αποφύγουμε την κοινωνική απομόνωση και να καλλιεργήσουμε ασφαλείς τρόπους, που να βελτιώνουν την ευημερία μας.
   • Ο εγκέφαλος μας προτιμά την εστίαση σε κάτι συγκεκριμένο από την πολυδιεργασία. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ωστόσο εάν ένα τέτοιο πλαίσιο καθιερωθεί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα. Όταν για παράδειγμα καταπιανόμαστε με πολλά πράγματα συγχρόνως, ο εγκέφαλος μας αναγκάζεται να εστιάζει κάθε φορά σε διαφορετικά θέματα με αποτέλεσμα να μειώνεται η παραγωγικότητα μας έως και 40%. Η πολυδιεργασία δεν έχει συνέπειες μόνο ως προς την μείωση της παραγωγικότητας, αλλά αδρανοποιεί και την αποδοτικότητα μας. Δημιουργούνται δηλαδή πολλαπλά μισοτελειωμένα έργα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αισθήματα πανικού, έντονου άγχους καθώς και έλλειψη συγκέντρωσης και κούρασης κατά τη λήψη αποφάσεων.
   • Ο εγκέφαλος μας, έχει ανάγκη τη διαφορετικότητα. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Yale, ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος μας αντιδρά διαφορετικά όταν συναναστρεφόμαστε με άτομα διαφορετικού κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου από το δικό μας. Συγκεκριμένα διέκριναν ισχυρότερη εγκεφαλική δραστηριότητα στον προμετωπιαίο φλοιό, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αυτορρύθμιση, την αποφυγή προκαταλήψεων και τη συνεργασία με το μεταιχμιακό σύστημα (ή συναισθηματικό εγκέφαλο), για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον κόσμο. 

Οι επιστήμονες του Yale κατέληξαν στο συμπέρασμα πως παρά τις έμμεσες προκαταλήψεις μας, ο μετωπιαίος λοβός του ανθρώπινου εγκεφάλου ενεργοποιείται κατά την διάρκεια συνομιλιών μεταξύ εργαζομένων από διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά στρώματα προκειμένου να συμβάλλει στην εξομάλυνση διάφορων επικοινωνιακών εμποδίων και κοινωνικά διαφορετικών συμπεριφορών. Να γιατί η διαφορετικότητα, μας κάνει καλό.

   • Στον εγκέφαλο μας, αρέσει η θετικότητα. Έρευνες δείχνουν πως παρά το γεγονός ότι ο εγκέφαλος είναι περικυκλωμένος από αρνητικότητα αυτό που στην πραγματικότητα χρειάζεται και απορροφά είναι η θετικότητα και η αισιοδοξία. Νευροεπιστήμονες, έχουν ανακαλύψει ότι ο παρατεταμένος απαισιόδοξος τρόπος σκέψης μπορεί να μας βλάψει. Πρόσθετες έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που είναι ενθουσιώδης και χαρούμενοι είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα άνοιας.

Η αισιοδοξία είναι πάντα παρούσα, ακόμα και κάτω από τις πιο τρομερές πιέσεις. Εστιάζοντας σε αυτά που είναι εφικτά και βλέποντας την «πανοραμική εικόνα», διευρύνεται το εύρος της όρασης του εγκεφάλου επιτρέποντας του να δει και να ανακαλύψει περισσότερες δυνατότητες. Όταν επεκτείνουμε τον περιοριστικό «φακό ζουμ» της αρνητικότητας μας σε έναν «ευρύτερου φάσματος φακό», δημιουργείται περισσότερη αισιοδοξία και οι οπτιμιστές ανεβαίνουν στην ιεραρχία γρηγορότερα από ότι οι πεσιμιστές.

   1. Ο εγκέφαλος μας χρειάζεται 120 λεπτά την εβδομάδα στην φύση. Μια πρωτοποριακή έρευνα στις Επιστημονικές Εκθέσεις διαπίστωσε ότι ο εγκέφαλος μας, απολαμβάνει όταν ξοδεύουμε τουλάχιστον δύο ώρες την εβδομάδα σε πάρκα, δάση ή παραλίες. Προωθούνται η φυσική και πνευματική υγεία και ευεξία ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται μια μεγαλύτερη προοπτική των καταστάσεων της ζωής μας. Οι συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη έρευνα, οι οποίοι πέρασαν 120 λεπτά την εβδομάδα στην φύση, παρουσίασαν βελτιωμένη υγεία και ψυχική ευημερία, σε σχέση με εκείνους που δεν πέρασαν καθόλου χρόνο ή λιγότερο από 2 ώρες (χρόνο στη φύση).

Αυτά τα δέκα απλά βήματα, που παρουσίασε πρόσφατα η Bryan Robinson, Ph.D., μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλο μας, ώστε να απαλλαχθεί από το περιττό στρες και να τον κάνουν υγιή και χαρούμενο.

Το μυαλό και το σώμα μας δεν σχεδιάστηκαν με σκοπό να είναι μονίμως σε επαγρύπνηση και να λειτουργούν μηχανικά απλά για να διεκπεραιώνουν υποχρεώσεις. Είμαστε «σχεδιασμένοι» να αμυνόμαστε μόνο όταν δεχόμαστε απειλές.

Όταν επιβραδύνουμε και απολαμβάνουμε τις εργασίες μας, θα αντιληφθούμε, ότι η άνεση και η σταθερότητα κρατάνε τα επίπεδα ενέργειας μας πιο υψηλά, το μυαλό μας καθαρό και την παραγωγικότητα μας ανεβασμένη. Επομένως κάντε ένα βήμα πίσω, πάρτε μια βαθιά ανάσα και χαλαρώστε. 

Σας ευχαριστώ που επιλέξατε το Καλοτάξιδο για συντροφιά.

Αριάδνη Μπαρόλα
Junior Content Developer

Η Αριάδνη, πέρα από την υπέροχη ιστορία που έχει το όνομα της, είναι και η ίδια μια όμορφη και ξεχωριστή ιστορία.

Η εκπαιδευτική της κατάρτιση αφορά στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της, ανέλαβε αρκετές φορές την ανάπτυξη θεματικών εργασιών του Πανεπιστημίου και κατάφερε, παρά τις απαιτητικές συνθήκες, να ανταποκριθεί τόσο στον χρόνο παράδοσης, όσο και στα υψηλά στάνταρ που ζητήθηκαν.

Διακρίθηκε για τη συνεισφορά της και κατάφερε να ξεχωρίσει για τη συνέπεια και τη στρατηγική που εφάρμοσε στις κρίσεις που προέκυψαν.

Οι οργανωτικές της δεξιότητες, ο βαθμός συγκέντρωσης σε ό,τι αναλαμβάνει, σε συνδυασμό με την αναλυτική της σκέψη, τη στηρίζουν να ξεπερνά εμπόδια και να πετυχαίνει τους στόχους που αναλαμβάνει.

Ακόμη, απολαμβάνει να ασχολείται με την αρθρογραφία. Συντονίζει θεατρικές παραστάσεις και έχει συμμετάσχει και η ίδια σε αρκετά θεατρικά δρώμενα.

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά σαν να είναι η μητρική της γλώσσα και εξειδικεύεται επίσης, στη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων.

Κάτι για εμένα… που δε θα διαβάσεις στο βιογραφικό μου

Μοιράσου μαζί μας 4 λέξεις που σε χαρακτηρίζουν.

Δοτική, Επικοινωνιακή, Αναλυτική, Ρεαλίστρια.

Ποιο επίτευγμα σου σε κάνει να στροβιλίζεσαι από περηφάνια;

Είμαι περήφανη που κατάφερα να περάσω σε μια σχολή που μου άνοιξε νέους ορίζοντες και μου έμαθε να πιστεύω στον εαυτό μου και τις δυνάμεις μου.

Ποιο χρώμα σε αντιπροσωπεύει και γιατί;

Θεωρώ ότι με αντιπροσωπεύει το μπλε χρώμα. Συμβολίζει την ηρεμία και τη σταθερότητα. Δε φωνάζει αλλά ξέρεις ότι είναι εκεί. Νιώθω ότι εκφράζει την καθαρότητα της ψυχής.

Εάν συναντούσες τον Φρόυντ, τι θα τον ρωτούσες;

Γιατί όλοι αποζητούμε την ελευθερία μας και όταν τελικά την αποκτήσουμε, δεν ξέρουμε πώς να τη διαχειριστούμε;

Μαίρυλιν Βουλγαρέλη
Business Delivery Co-Οrdinator

Η Μαίρυλιν, διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο των πολυεθνικών εταιριών. Ως Executive Assistant C-Level στελεχών, εκπαιδεύτηκε να λειτουργεί σε εργασιακά περιβάλλοντα που χρειάζονται οργανωτικές ικανότητες, ταχύτητα στην ανταπόκριση, ευελιξία στη δράση, εχεμύθεια και αφοσίωση.

Οι επικοινωνιακές της δεξιότητες τη στηρίζουν στο να μπορεί να συνεργάζεται με στελέχη που προέρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα και κουλτούρες, όπως το απαιτούν οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και όχι μόνο.

Η στάση της να καλωσορίζει τις προκλήσεις με αισιοδοξία, την στηρίζουν στο να ανταποκρίνεται με συνέπεια και υπευθυνότητα σε ό,τι αναλάβει. Το να εξελίσσει ιδέες και πλάνα, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι το moto της.

Είναι απόφοιτος του Αγγλικού Εμπορικού Κολλεγίου «St’ George Commercial College». Διαθέτει πιστοποιήσεις σε θέματα σχετικά με το Marketing, τις Δημόσιες Σχέσεις, τη Διαχείριση Χρόνου, την Εξυπηρέτηση Πελατών κ.λπ. Ακόμη, μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Διατέλεσε Μέλος Σχολής Γονέων για πολλά χρόνια και επόμενος στόχος της είναι η εξειδίκευση σε θέματα συναισθηματικής νοημοσύνης παιδιών και εφήβων.

Αγαπά τη συγγραφή και το τανγκό και συνεχίζει να επενδύει στη μάθηση, διατηρώντας το πνεύμα σε εγρήγορση και την ποιότητα ζωής της σε υψηλά επίπεδα.

Κάτι για εμένα… που δε θα διαβάσεις στο βιογραφικό μου

Μοιράσου μαζί μας 4 λέξεις που σε χαρακτηρίζουν.

Επικοινωνιακή, αισιόδοξη, συναισθηματική, δοτική

Ποιο επίτευγμα σου σε κάνει να στροβιλίζεσαι από περηφάνια;

Ο ρόλος μου ως μητέρα! Ίσως είναι το πλέον θαυμαστό μου επίτευγμα. Ένας ρόλος που καθημερινά με δοκιμάζει, με ωριμάζει, με διδάσκει, με χαροποιεί.

Ποιο χρώμα σε αντιπροσωπεύει και γιατί;

Αν και πάντα μου άρεσε το μπλε της θάλασσας, το πορτοκαλί φαίνεται ότι είναι το χρώμα μου. Χρώμα φιλικό, ευχάριστο, αναδύει ενεργητικότητα και αισιοδοξία.

Εάν συναντούσες τον Φρόυντ, τι θα τον ρωτούσες;

Ποια στιγμή/περίοδο στη ζωή του θα επέλεγε να χαρακτηρίσει ως την πιο σημαντική;

Μανούσος Μαροπάκης
Senior Partner

Είναι Senior Partner στην Human2Human και εκπαιδευτικά υπεύθυνος (master trainer) για τον πυλώνα Growth Programs for Teams.

Είναι ιδρυτής και Managing Director της Brain Up Business Consultants.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι εκπαιδευμένος εισηγητής σε θέματα Management, Category Management, Merchandising, Τεχνικών Πωλήσεων, Επικοινωνίας και Τεχνικών Παρουσιάσεων στη Δανία, Αγγλία και Γαλλία.

Είναι ένας από τους λίγους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του «Harvard Business Publishing» στην Ελλάδα και καταμετρά στην εμπειρία του πλήθος διδακτικών ωρών, μέσα από υλοποιήσεις προγραμμάτων του συγκεκριμένου οργανισμού. Ακόμη, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής προσωπικής ανάπτυξης, μέσω της μεθοδολογίας «Goal Mapping». Επίσης, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην μεθοδολογία Lego Serious Play.  

Εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες ως Διευθυντής Πωλήσεων & Trade Marketing. Υπήρξε ένας από τους βασικούς μετόχους της «Teams – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων», ενώ παράλληλα διετέλεσε και εκπαιδευτικός συνεργάτης. Σήμερα, δρα και ως Σύμβουλος Σχεδιασμού και Υλοποίησης Στρατηγικής σε Οργανισμούς και Εταιρείες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 30.000 άτομα σε μεγάλες εταιρείες και εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο σε θέματα Management, Merchandising, Πωλήσεων, Διαπραγματεύσεων, Επικοινωνίας, Εξυπηρέτησης Πελατών, Τεχνικών Παρουσιάσεων, Προσωπικής Ανάπτυξης, Καθοδήγησης, Παρακίνησης, Διαχείρισης χρόνου κ.λπ.

Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πάνω από 400 σεμινάρια Βιωματικής Κατεύθυνσης μέσω της μεθοδολογίας «Kolb».

Έχει διατελέσει ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων, μεταξύ άλλων στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, στον Σύνδεσμο Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών (Σ.Ε.Σ.Α.Ε.), στο MIT Enterprise Forum Greece, στην Prime Insurance, στο Million Dollar Round Table (M.D.R.T.), στην NN Hellas, στην MetLife, στην AXA, στην Interamerican, στην CNP Hellas & Cyprialife, στην Eurolife, στην Astra Zeneca, στην AVON Cosmetics, καθώς και στο TEDX του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Κάτι για εμένα… που δε θα διαβάσεις στο βιογραφικό μου

Μοιράσου μαζί μας 4 λέξεις που σε χαρακτηρίζουν.

Αισιόδοξος, Δημιουργικός, Συναισθηματικός, Χαρισματικομετριόφρων.

Ποιο επίτευγμα σου σε κάνει να στροβιλίζεσαι από περηφάνια;

Έχω διδάξει πάνω από 35.000 ανθρωπους μέχρι τώρα. Όλη την επαγγελματική μου πορεία μέχρι τώρα την έχω διανύσει, ακουμπώντας μόνο στις δικές μου δυνάμεις.

Ποιο χρώμα σε αντιπροσωπεύει και γιατί;

Το Ροζ. Είναι το χρώμα μου και αναδείχθηκε μέσα από τη χρωματική ανάλυση που μου έκανε η Ηuman2Ηuman. Είναι ένα χρώμα που “στρογγυλεύει” τις εντάσεις.

Εάν συναντούσες τον Φρόυντ, τι θα τον ρωτούσες;

Ρε μπαγάσα , πώς μας έχεις κάνει άνω κάτω τόσα χρόνια;;;

Κατερίνα Μόσχου
Founder & Managing Partner

Η Κατερίνα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Coach. Σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα Ενδυνάμωσης (one2one, teams & groups), με στόχο την Αυτοβελτίωση και την Προσωπική Ανάπτυξη.

Συνεργάζεται με κορυφαίους πολυεθνικούς ομίλους σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς και με τους μεγαλύτερους ελληνικούς οργανισμούς της αγοράς. Τα τελευταία χρόνια, η μεγαλύτερη Big4 στην Ελλάδα, την εμπιστεύεται αποκλειστικά σε θέματα executive coaching.

Έχει συμμετάσχει, ως ομιλήτρια σε συνέδρια εταιριών όπως: Astra Zeneca, Novartis, AFEA, LA PRAIRIE, AVON Cosmetics, HENKEL, Million Dollar Round Table, Cyprialife κ.λπ.

Ως απόφοιτος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, μετεκπαιδεύτηκε στη συνέχεια στο Μάνατζμεντ και στην Ηγεσία (Harvard Manage Mentor). Είναι διπλωματούχος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (City Unity College, Pearson), καθώς και διπλωματούχος Θεραπείας μέσω των Εικαστικών (Art therapy) και ειδικευόμενη στη Συστημική, Οικογενειακή Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία. 

Ομοίως, έχει μετεκπαιδευτεί σε Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας Ατόμων και Συστημάτων μέσω της Marte Meo International (Marte Meo practitioner).

Έχει πιστοποιηθεί σε θέματα Coaching από το Association NLP & European Mentoring & Coaching Council (NLP Coach) και διαθέτει δίπλωμα στο Life Coaching (Association NLP & European Mentoring & Coaching Council).

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην μεθοδολογία Lego Serious Play, καθώς και στη μεθοδολογία Belbin 360ο.

Μιλά αγγλικά και ιταλικά.

Έχει εργαστεί για 14 συνεχόμενα έτη σε κορυφαίους ελληνικούς και κυρίως πολυεθνικούς ομίλους και διετέλεσε ανώτατο στέλεχος στον χώρο των πωλήσεων σε εταιρίες όπως η ΑΧΑ και η Interamerican Ασφαλιστική. Εργάστηκε, επίσης, για τον Όμιλο Εταιριών Υγείας «ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ» ως Γενική Διευθύντρια Ασφαλιστικών Εταιριών.

Στη θητεία της εκπαίδευσε σχεδόν 3000 επαγγελματίες συμβούλους σε θέματα που αφορούν την ηγεσία, το μάνατζμεντ, τις πωλήσεις και τη στελέχωση.

Από το 2018 έως και σήμερα, παραμένει Senior Partner στην Brain Up Business Consultants.

Κάτι για εμένα… που δε θα διαβάσεις στο βιογραφικό μου

Μοιράσου μαζί μας 4 λέξεις που σε χαρακτηρίζουν.

Στοχοπροσηλωμένη, δραστήρια, χαμογελαστή και ζωόφιλη.

Ποιο επίτευγμα σου σε κάνει να στροβιλίζεσαι από περηφάνια;

Οι σημαντικοί άνθρωποι της ζωής μου που δεν είναι άλλοι από την «πολύχρωμη» οικογένεια μου, τους πιστούς μου φίλους και τους φροντιστικούς μου συνεργάτες! Στο ταξίδι που λέγεται ζωή, κατάφερα να έχω δίπλα μου, ανθρώπους που με νοιάζονται, που χαϊδεύουν τρυφερά την ψυχή μου, που τεντώνουν τη σκέψη μου και ενισχύουν την περιέργεια μου για εξέλιξη.

Ποιο χρώμα σε αντιπροσωπεύει και γιατί;

Θα επέλεγα το κίτρινο. Η φρεσκάδα του και η ζωηράδα του, χαλαρώνουν το νευρικό μου σύστημα και μου χαρίζουν την έμπνευση και τη συγκέντρωση που χρειάζομαι.

Εάν συναντούσες τον Φρόυντ, τι θα τον ρωτούσες;

Σε ποια πόλη, χώρα θα επέλεγε να ζήσει και γιατί;