Συμπερίληψη

Το Kalotaxido, ρίχνει άγκυρα στο λιμάνι που λέγεται «Συμπερίληψη». Σε αυτό το ταξίδι καπετάνιος μας είναι ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Συντονίζει η Κατερίνα Μόσχου, Founder & Managing Partner της Human2Human.

Ακολουθεί ένα αυθεντικό ταξίδι.

Κ.Μ.    Δημήτρη, πότε και πώς αντιλήφθηκες τον αυτισμό; 

Δ.Π.  Ήμουν πολύ ενήλικας όταν πήρα την διάγνωση.  Ήμουν στα 42.

Όμως η πρώτη «επαφή» με τον αυτισμό, ήταν όταν διαγνώστηκε η κόρη μου η Άρια σε ηλικία 3,5 ετών.

Εκείνη την περίοδο με την σύζυγό μου, ως γονείς,  ξεκινήσαμε συμβουλευτική για να μάθουμε τρόπους να στηρίζουμε τόσο τον εαυτό μας, όσο και το παιδί.

Στο μεταξύ, εγώ είχα αρχίσει να μην είμαι το ίδιο παραγωγικός και κοινωνικός.  Είχα αποχή από πολλά.

Μετά από κάποιο διάστημα η σύζυγος μου σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον ψυχίατρο ενηλίκων που τότε συνεργαζόμαστε, του ανέφερε τις αλλαγές στην συμπεριφορά μου. Ο  γιατρός, γνωρίζοντας με αρκετά καλά, της ανέφερε πως παρουσίαζα σημάδια Asperger.  Την συγκεκριμένη συζήτηση την έμαθα λίγους μήνες μετά.

Είχα τις αμφιβολίες μου και απορούσα πως έκανα καριέρα 20 χρόνια, όμως ενημερώθηκα πλήρως για τα επίπεδα λειτουργικότητας από τον γιατρό μου και ήταν τότε που έλαβα την διάγνωση.

Κ.Μ.   Ποια ήταν η πρώτη σκέψη που έκανες μετά την διάγνωση σου; 

Δ.Π.  Είδα ως «χρυσή ευκαιρία» τη δική μου διάγνωση. Με βοήθησε να δώσω απαντήσεις στον εαυτό μου.  Το να έχεις μία σωστή διάγνωση, βοηθά να κατανοήσεις καλύτερα ποια είναι τα πλεονεκτήματά σου.  Δικαιολογείς τον εαυτό σου.  Αγαλλιάζεις και ξέρεις πια πώς να το χειριστείς.

 Κ.Μ.    Πότε και για ποιους λόγους αποφάσισες να κάνεις το coming out και να το μοιραστείς δημόσια;

Δ.Π.  Όταν διαγνώστηκα και ο ίδιος με αυτισμό, σκέφτηκα ότι με το να έβγαινα εγώ μπροστά, θα προστάτευα τόσο το δικό μου το παιδί, όσο και άλλα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.

Ξέρεις, οι καλοί γίνονται καλύτεροι και οι κακοί κάνουν πίσω. Το παιδί μας έχει δεχτεί άσχημες συμπεριφορές και θα ανακουφιζόταν. Από την άλλη δεν θα χρειαζόταν η Άρια να βγει μπροστά. Όταν ανήκουμε στο φάσμα του αυτισμού, έχουμε μια αόρατη αναπηρία και, το παιδί μας, δυστυχώς, δέχθηκε αρκετό εκφοβισμό και διάφορες κακές συμπεριφορές.  

Πρότεινα στην σύζυγό μου, την Έλια από το «τέλεια» όπως λέει και η ίδια, να κοινοποιήσουμε δημόσια το ζήτημα της Άριας μιας και το δύσκολο κομμάτι για έναν γονέα είναι το αν θα αποδεχθεί μία τέτοια διάγνωση για το παιδί του.

Στο μεταξύ είχα στο πλάι μου -και τους ευχαριστώ και δημόσια γι’ αυτό-  τον Νίκο Γκάλη και τον Γιάννη Αντετοκούμπο, καθώς και οι δύο δεν είναι μόνο αθλητές, αλλά και κοινωνικά σύμβολα!

Πήρα θάρρος λοιπόν, και αποφάσισα να κάνω το coming out.  Η Άρια μάλιστα μου ζήτησε να μιλήσω και για εκείνη, κάτι που έγινε αργότερα, την κατάλληλη στιγμή.

Ξέρεις, είναι καλό να έχουμε υπόψη μας πως «δεν πεθαίνει κανείς από αυτισμό, μπορεί όμως να πεθάνει από αποκλεισμό» και, αυτό είναι το σύνθημά μου!

Κ.Μ.    Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος σε σχέση με τους οικείους σου; 

Δ.Π.  Ο μεγαλύτερος φόβος των γονέων που τα παιδιά τους έχουν νευροαναπτυξιακές διαταραχές, είναι το μέλλον. Τι  θα συμβεί όταν οι γονείς πεθάνουν.

Επίσης, με απασχολεί το πώς λειτουργεί το περιβάλλον αναφορικά με τις συμπεριφορές τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων. Δηλαδή, όταν δεν υπάρχει σωστή, ολοκληρωμένη ενημέρωση και εκπαίδευση.

Για παράδειγμα, με αφορμή το πολύ δυσάρεστο περιστατικό με τον Αντώνη Καρυώτη, διαπιστώνεται ότι, αν το πλήρωμα του πλοίου ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένο, δεν θα τους έκανε καλύτερους ανθρώπους μιας και πρόκειται για καθαρή δολοφονία και εγκατάλειψη, αλλά πιθανόν να ζούσε το παιδί αν είχαν αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα της συμπεριφοράς του.

Η αναπηρία δεν είναι πάντα εμφανής.  Δεν «συνοδεύεται» απαραίτητα από ένα αμαξίδιο. Η αναπηρία, ωστόσο, δεν είναι ανημποριά. Μπορούμε να την ονομάσουμε άτυπη ανάπτυξη.  Φροντίζουμε να προβάλλουμε πάντα την καλή και θετική πλευρά. Η προσπάθειά μου εστιάζει στο να αντιληφθεί ο κόσμος ότι τα άτομα με αυτισμό έχουν σημαντικές ικανότητες, διαπρέπουν σε πολλά επίπεδα και είναι άτομα με ιδιαιτερότητες, όχι πάντως με κάποιο πρόβλημα. 

Κ.Μ.    Ποιες είναι οι πιο όμορφες σκέψεις που κάνεις για την Άρια; 

Δ.Π.  Ως γονείς και εγώ και η σύζυγός μου, είμαστε χαρούμενοι όταν η Άρια είναι χαρούμενη!  Πλέον έχει στις παρέες της και άτομα που ανήκουν και εκείνα στο φάσμα του αυτισμού. Είναι κάτι που ευχαριστεί και την Άρια και εμάς ως γονείς.

Η Άρια θέλει κάποια στιγμή να κάνει τη δική της οικογένεια.  Στα 17 της χρόνια πλέον, νιώθει απελευθερωμένη και αποδεκτή. Είναι ηγετικός χαρακτήρας, κοινωνική και εξωστρεφής. Με ενδιαφέρει πρωταρχικά, να είναι ασφαλής και κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να το διασφαλίσω αυτό.

Κ.Μ.    Συμμετέχεις σε δράσεις που οργανώνουν εταιρίες, μεγάλοι οργανισμοί στον ιδιωτικό και όχι μόνο τομέα. Τι παρατηρείς μέσα από όλη αυτή τη διάδραση;

Δ.Π.  Η συμπερίληψη χρειάζεται να γίνει με πιο γοργά βήματα. Δυστυχώς δεν υπάρχει κεντρικό σχέδιο και προσπαθούμε ιδιωτικά.  

Κάνουμε καλό, όπως κάνεις και εσύ καλό, απλά εσύ το κάνεις ως επαγγελματίας ψυχικής υγείας.

Κάνουμε καλό και ενημερώνουμε το προσωπικό και αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως πρόκειται για ένα θέμα που δεν είναι απαραίτητα μέσα στο νοσοκομείο, σε δομές ή σε ιδρύματα. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι στο σπίτι τους και στην εταιρία τους. Τα καλά νέα είναι πως όλο αυτό το αλλάζουμε, επεμβαίνουμε με δομημένες δράσεις ώστε να έχει θετικό αντίκτυπο. Για παράδειγμα εταιρίες, μεγάλες εταιρίες με χιλιάδες υπαλλήλους, σιγά σιγά, με πολύ δειλά βήματα, προχώρησαν και μετρούν τους δείκτες νευροδιαφορετικότητας.

Άλλοι εργαζόμενοι σε πιο μικρές εταιρίες, μέσα από αυτές τις δράσεις, ανακάλυψαν πως δικοί τους άνθρωποι, το ανηψάκι τους ή κάποιος συγγενής τους, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Αποφασίζουν λοιπόν να κάνουν κάτι για αυτό.  Απευθύνονται σε γιατρό για διάγνωση που αποφεύγανε και φυσικά, αποφασίζουν να το μοιραστούν. Αυτό γίνεται συνήθως, το coming out.

Επίσης, σε όλες αυτές τις δράσεις, τους ενημερώνουμε για τις συμπεριφορές που χρειάζονται να αναπτύξουν, να μάθουν, να εκπαιδευτούν οι εταιρίες, εφόσον συνεργάζονται, ή συνεργαστούν στο μέλλον με άτομα που έχουν αυτισμό.

Επίσης, λόγω της 20ετούς καριέρας μου πολλές εταιρίες μου ζητούν να μιλήσω για θέματα ηγεσίας και ομαδικότητας. Ακόμη όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις, επιλέγω να μιλήσω για τον αυτισμό και να τους δώσω να καταλάβουν πώς το μειονέκτημα «το πήρα» και το μετέτρεψα σε «πλεονέκτημα». Η λύση βρίσκεται μέσα σε αυτό που θεωρούσαμε μειονέκτημα! Αυτό είναι να κάνουμε όλοι στις ζωές μας!

 Οι δράσεις όμως δεν μπορεί να είναι one off. Θέλει awareness και δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις. Επίσης,  χρειάζεται να είμαστε σε επικοινωνία με τους ειδικούς.

Κ.Μ.    Σε μια κλίμακα από το 1-10, πόσο καλά ενημερωμένοι είναι οι άνθρωποι στα επιχειρησιακά περιβάλλοντα για τον αυτισμό; Με τη δική σου μάτια, τη δική σου εμπειρία.

Δ.Π. Παρατηρώ ότι είναι ελάχιστα ενημερωμένοι και να φανταστείς ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο έχω μιλήσει περίπου σε δέκα χιλιάδες εργαζόμενους σε εταιρίες καθώς και σε χιλιάδες παιδιά σε σχολεία.

Κ.Μ.    Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν φροντιστή (γονιό, φίλο, συγγενή κ.λπ.), που φροντίζει έναν δικό του άνθρωπο που έχει διαγνωστεί με αυτισμό; Τι θα τον προέτρεπες να κάνει και τι να μην κάνει;

Δ.Π. Καλό είναι να μην κάνουμε τους ειδικούς.  Οι καλές προθέσεις χωρίς την κατάλληλη γνώση, μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό.  Εγώ αυτό που κάνω είναι να τους κατευθύνω στους ειδικούς.

Κ.Μ.    Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που σε έχει διδάξει η κόρη σου; 

Δ.Π. Με κάνει καλύτερο άνθρωπο! Σε θέματα ενσυναίσθησης και συμπόνοιας, σε όλες τις μορφές τους.  Όχι μόνο σε προφανείς δύσκολες περιστάσεις μα και σε απλές καθημερινές στιγμές, χωρίς διακρίσεις.

Κ.Μ.   Ανέφερες πρόσφατα «Μόνιμη απόρριψη! Πόνοι καθημερινοί!». Πώς το αντιμετωπίζεις;

 Δ.Π. Με coming out και δεν χρειάζεται απαραίτητα να γίνει δημόσια. Στην δική μου περίπτωση, υπήρχε μια αναγνωρισιμότητα που με βοήθησε να το διαχειριστώ.

Χρειάζεται όμως να ενημερώσουμε τους ανθρώπους που είναι στο περιβάλλον μας για τον αυτισμό. Να τους επικοινωνήσουμε δηλαδή, ότι ανήκουμε στο φάσμα του αυτισμού και πως αυτό δεν είναι μια κολλητική ασθένεια.

Έτσι, η ευθύνη μοιράζεται. Η άλλη δηλαδή πλευρά είναι υπεύθυνη για τις συμπεριφορές που θα αναπτύξει από εδώ και στο εξής. Στόχος είναι να μην κοροϊδεύουν και να μην αποκλείουν μια πιθανή συναναστροφή με άτομα που ανήκουν στον αυτισμό. Απλά, η προσπάθεια συμπερίληψης των ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού σε καθημερινές δραστηριότητες στην Ελλάδα, είναι ακόμη ανεπαρκής.

Κ.Μ.    Ο Καζαντζάκης είχε πει «έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα…». Αν εσύ διέθετες τόσο τα πινέλα όσο και τα χρώματα τι είδους παράδεισο θα έφτιαχνες;

Μιας και έχω κάνει ψυχοθεραπεία, θα σου απαντήσω με Φρόιντ, που έλεγε ότι «όλοι οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί χωρίς διαφορές». Δηλαδή, οι διαφορές μας είναι επίπλαστες και τις ανακαλύπτουμε οι ίδιοι, με σκοπό να ανήκουμε κάπου, όμως χρειάζεται να ζούμε αρμονικά. Για αυτό είναι σημαντικό να δούμε πού είναι τα όρια.

Ευτυχώς, οι εποχές αλλάζουν και στην ηλικία που βρίσκομαι, μέσα από την κόρη μου το ανακαλύπτω καλύτερα.  Θα έφτιαχνα λοιπόν, μια κοινωνία που διαθέτει παιδεία.  Μια κοινωνία που ο ένας θα αγαπάει τον άλλο γνήσια. Χωρίς διαμάχες, όχι όμως χωρίς διαφωνίες, γιατί αυτό είναι υγιές, αρκεί να μην ξεφεύγουν από το πλαίσιο της δημιουργίας και μας οδηγούν στο μίσος.  Είμαστε όλοι περαστικοί.  Δεν χρειάζεται να μαχόμαστε για τα αυτονόητα. Στην Ελλάδα ξέρω ότι υπάρχει αρκετός χώρος για βελτίωση.

Έχω ήδη πάρει τα «πινέλα» και πηγαίνω από γειτονιά σε γειτονιά και σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου.  Μπορείτε βέβαια να πάρετε εσείς τα «πινέλα» και να σας ακολουθήσω εγώ.  Μέλημά μου παραμένει πάντα τόσο η κόρη μου, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά. Να έχουν ένα καλύτερο μέλλον!

Αριάδνη Μπαρόλα
Junior Content Developer

Η Αριάδνη, πέρα από την υπέροχη ιστορία που έχει το όνομα της, είναι και η ίδια μια όμορφη και ξεχωριστή ιστορία.

Η εκπαιδευτική της κατάρτιση αφορά στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της, ανέλαβε αρκετές φορές την ανάπτυξη θεματικών εργασιών του Πανεπιστημίου και κατάφερε, παρά τις απαιτητικές συνθήκες, να ανταποκριθεί τόσο στον χρόνο παράδοσης, όσο και στα υψηλά στάνταρ που ζητήθηκαν.

Διακρίθηκε για τη συνεισφορά της και κατάφερε να ξεχωρίσει για τη συνέπεια και τη στρατηγική που εφάρμοσε στις κρίσεις που προέκυψαν.

Οι οργανωτικές της δεξιότητες, ο βαθμός συγκέντρωσης σε ό,τι αναλαμβάνει, σε συνδυασμό με την αναλυτική της σκέψη, τη στηρίζουν να ξεπερνά εμπόδια και να πετυχαίνει τους στόχους που αναλαμβάνει.

Ακόμη, απολαμβάνει να ασχολείται με την αρθρογραφία. Συντονίζει θεατρικές παραστάσεις και έχει συμμετάσχει και η ίδια σε αρκετά θεατρικά δρώμενα.

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά σαν να είναι η μητρική της γλώσσα και εξειδικεύεται επίσης, στη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων.

Κάτι για εμένα… που δε θα διαβάσεις στο βιογραφικό μου

Μοιράσου μαζί μας 4 λέξεις που σε χαρακτηρίζουν.

Δοτική, Επικοινωνιακή, Αναλυτική, Ρεαλίστρια.

Ποιο επίτευγμα σου σε κάνει να στροβιλίζεσαι από περηφάνια;

Είμαι περήφανη που κατάφερα να περάσω σε μια σχολή που μου άνοιξε νέους ορίζοντες και μου έμαθε να πιστεύω στον εαυτό μου και τις δυνάμεις μου.

Ποιο χρώμα σε αντιπροσωπεύει και γιατί;

Θεωρώ ότι με αντιπροσωπεύει το μπλε χρώμα. Συμβολίζει την ηρεμία και τη σταθερότητα. Δε φωνάζει αλλά ξέρεις ότι είναι εκεί. Νιώθω ότι εκφράζει την καθαρότητα της ψυχής.

Εάν συναντούσες τον Φρόυντ, τι θα τον ρωτούσες;

Γιατί όλοι αποζητούμε την ελευθερία μας και όταν τελικά την αποκτήσουμε, δεν ξέρουμε πώς να τη διαχειριστούμε;

Μαίρυλιν Βουλγαρέλη
Business Delivery Co-Οrdinator

Η Μαίρυλιν, διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο των πολυεθνικών εταιριών. Ως Executive Assistant C-Level στελεχών, εκπαιδεύτηκε να λειτουργεί σε εργασιακά περιβάλλοντα που χρειάζονται οργανωτικές ικανότητες, ταχύτητα στην ανταπόκριση, ευελιξία στη δράση, εχεμύθεια και αφοσίωση.

Οι επικοινωνιακές της δεξιότητες τη στηρίζουν στο να μπορεί να συνεργάζεται με στελέχη που προέρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα και κουλτούρες, όπως το απαιτούν οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και όχι μόνο.

Η στάση της να καλωσορίζει τις προκλήσεις με αισιοδοξία, την στηρίζουν στο να ανταποκρίνεται με συνέπεια και υπευθυνότητα σε ό,τι αναλάβει. Το να εξελίσσει ιδέες και πλάνα, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι το moto της.

Είναι απόφοιτος του Αγγλικού Εμπορικού Κολλεγίου «St’ George Commercial College». Διαθέτει πιστοποιήσεις σε θέματα σχετικά με το Marketing, τις Δημόσιες Σχέσεις, τη Διαχείριση Χρόνου, την Εξυπηρέτηση Πελατών κ.λπ. Ακόμη, μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Διατέλεσε Μέλος Σχολής Γονέων για πολλά χρόνια και επόμενος στόχος της είναι η εξειδίκευση σε θέματα συναισθηματικής νοημοσύνης παιδιών και εφήβων.

Αγαπά τη συγγραφή και το τανγκό και συνεχίζει να επενδύει στη μάθηση, διατηρώντας το πνεύμα σε εγρήγορση και την ποιότητα ζωής της σε υψηλά επίπεδα.

Κάτι για εμένα… που δε θα διαβάσεις στο βιογραφικό μου

Μοιράσου μαζί μας 4 λέξεις που σε χαρακτηρίζουν.

Επικοινωνιακή, αισιόδοξη, συναισθηματική, δοτική

Ποιο επίτευγμα σου σε κάνει να στροβιλίζεσαι από περηφάνια;

Ο ρόλος μου ως μητέρα! Ίσως είναι το πλέον θαυμαστό μου επίτευγμα. Ένας ρόλος που καθημερινά με δοκιμάζει, με ωριμάζει, με διδάσκει, με χαροποιεί.

Ποιο χρώμα σε αντιπροσωπεύει και γιατί;

Αν και πάντα μου άρεσε το μπλε της θάλασσας, το πορτοκαλί φαίνεται ότι είναι το χρώμα μου. Χρώμα φιλικό, ευχάριστο, αναδύει ενεργητικότητα και αισιοδοξία.

Εάν συναντούσες τον Φρόυντ, τι θα τον ρωτούσες;

Ποια στιγμή/περίοδο στη ζωή του θα επέλεγε να χαρακτηρίσει ως την πιο σημαντική;

Μανούσος Μαροπάκης
Senior Partner

Είναι Senior Partner στην Human2Human και εκπαιδευτικά υπεύθυνος (master trainer) για τον πυλώνα Growth Programs for Teams.

Είναι ιδρυτής και Managing Director της Brain Up Business Consultants.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι εκπαιδευμένος εισηγητής σε θέματα Management, Category Management, Merchandising, Τεχνικών Πωλήσεων, Επικοινωνίας και Τεχνικών Παρουσιάσεων στη Δανία, Αγγλία και Γαλλία.

Είναι ένας από τους λίγους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του «Harvard Business Publishing» στην Ελλάδα και καταμετρά στην εμπειρία του πλήθος διδακτικών ωρών, μέσα από υλοποιήσεις προγραμμάτων του συγκεκριμένου οργανισμού. Ακόμη, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής προσωπικής ανάπτυξης, μέσω της μεθοδολογίας «Goal Mapping». Επίσης, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην μεθοδολογία Lego Serious Play.  

Εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες ως Διευθυντής Πωλήσεων & Trade Marketing. Υπήρξε ένας από τους βασικούς μετόχους της «Teams – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων», ενώ παράλληλα διετέλεσε και εκπαιδευτικός συνεργάτης. Σήμερα, δρα και ως Σύμβουλος Σχεδιασμού και Υλοποίησης Στρατηγικής σε Οργανισμούς και Εταιρείες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 30.000 άτομα σε μεγάλες εταιρείες και εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο σε θέματα Management, Merchandising, Πωλήσεων, Διαπραγματεύσεων, Επικοινωνίας, Εξυπηρέτησης Πελατών, Τεχνικών Παρουσιάσεων, Προσωπικής Ανάπτυξης, Καθοδήγησης, Παρακίνησης, Διαχείρισης χρόνου κ.λπ.

Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πάνω από 400 σεμινάρια Βιωματικής Κατεύθυνσης μέσω της μεθοδολογίας «Kolb».

Έχει διατελέσει ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων, μεταξύ άλλων στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, στον Σύνδεσμο Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών (Σ.Ε.Σ.Α.Ε.), στο MIT Enterprise Forum Greece, στην Prime Insurance, στο Million Dollar Round Table (M.D.R.T.), στην NN Hellas, στην MetLife, στην AXA, στην Interamerican, στην CNP Hellas & Cyprialife, στην Eurolife, στην Astra Zeneca, στην AVON Cosmetics, καθώς και στο TEDX του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Κάτι για εμένα… που δε θα διαβάσεις στο βιογραφικό μου

Μοιράσου μαζί μας 4 λέξεις που σε χαρακτηρίζουν.

Αισιόδοξος, Δημιουργικός, Συναισθηματικός, Χαρισματικομετριόφρων.

Ποιο επίτευγμα σου σε κάνει να στροβιλίζεσαι από περηφάνια;

Έχω διδάξει πάνω από 35.000 ανθρωπους μέχρι τώρα. Όλη την επαγγελματική μου πορεία μέχρι τώρα την έχω διανύσει, ακουμπώντας μόνο στις δικές μου δυνάμεις.

Ποιο χρώμα σε αντιπροσωπεύει και γιατί;

Το Ροζ. Είναι το χρώμα μου και αναδείχθηκε μέσα από τη χρωματική ανάλυση που μου έκανε η Ηuman2Ηuman. Είναι ένα χρώμα που “στρογγυλεύει” τις εντάσεις.

Εάν συναντούσες τον Φρόυντ, τι θα τον ρωτούσες;

Ρε μπαγάσα , πώς μας έχεις κάνει άνω κάτω τόσα χρόνια;;;

Κατερίνα Μόσχου
Founder & Managing Partner

Η Κατερίνα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Coach. Σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα Ενδυνάμωσης (one2one, teams & groups), με στόχο την Αυτοβελτίωση και την Προσωπική Ανάπτυξη.

Συνεργάζεται με κορυφαίους πολυεθνικούς ομίλους σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς και με τους μεγαλύτερους ελληνικούς οργανισμούς της αγοράς. Τα τελευταία χρόνια, η μεγαλύτερη Big4 στην Ελλάδα, την εμπιστεύεται αποκλειστικά σε θέματα executive coaching.

Έχει συμμετάσχει, ως ομιλήτρια σε συνέδρια εταιριών όπως: Astra Zeneca, Novartis, AFEA, LA PRAIRIE, AVON Cosmetics, HENKEL, Million Dollar Round Table, Cyprialife κ.λπ.

Ως απόφοιτος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, μετεκπαιδεύτηκε στη συνέχεια στο Μάνατζμεντ και στην Ηγεσία (Harvard Manage Mentor). Είναι διπλωματούχος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (City Unity College, Pearson), καθώς και διπλωματούχος Θεραπείας μέσω των Εικαστικών (Art therapy) και ειδικευόμενη στη Συστημική, Οικογενειακή Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία. 

Ομοίως, έχει μετεκπαιδευτεί σε Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας Ατόμων και Συστημάτων μέσω της Marte Meo International (Marte Meo practitioner).

Έχει πιστοποιηθεί σε θέματα Coaching από το Association NLP & European Mentoring & Coaching Council (NLP Coach) και διαθέτει δίπλωμα στο Life Coaching (Association NLP & European Mentoring & Coaching Council).

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην μεθοδολογία Lego Serious Play, καθώς και στη μεθοδολογία Belbin 360ο.

Μιλά αγγλικά και ιταλικά.

Έχει εργαστεί για 14 συνεχόμενα έτη σε κορυφαίους ελληνικούς και κυρίως πολυεθνικούς ομίλους και διετέλεσε ανώτατο στέλεχος στον χώρο των πωλήσεων σε εταιρίες όπως η ΑΧΑ και η Interamerican Ασφαλιστική. Εργάστηκε, επίσης, για τον Όμιλο Εταιριών Υγείας «ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ» ως Γενική Διευθύντρια Ασφαλιστικών Εταιριών.

Στη θητεία της εκπαίδευσε σχεδόν 3000 επαγγελματίες συμβούλους σε θέματα που αφορούν την ηγεσία, το μάνατζμεντ, τις πωλήσεις και τη στελέχωση.

Από το 2018 έως και σήμερα, παραμένει Senior Partner στην Brain Up Business Consultants.

Κάτι για εμένα… που δε θα διαβάσεις στο βιογραφικό μου

Μοιράσου μαζί μας 4 λέξεις που σε χαρακτηρίζουν.

Στοχοπροσηλωμένη, δραστήρια, χαμογελαστή και ζωόφιλη.

Ποιο επίτευγμα σου σε κάνει να στροβιλίζεσαι από περηφάνια;

Οι σημαντικοί άνθρωποι της ζωής μου που δεν είναι άλλοι από την «πολύχρωμη» οικογένεια μου, τους πιστούς μου φίλους και τους φροντιστικούς μου συνεργάτες! Στο ταξίδι που λέγεται ζωή, κατάφερα να έχω δίπλα μου, ανθρώπους που με νοιάζονται, που χαϊδεύουν τρυφερά την ψυχή μου, που τεντώνουν τη σκέψη μου και ενισχύουν την περιέργεια μου για εξέλιξη.

Ποιο χρώμα σε αντιπροσωπεύει και γιατί;

Θα επέλεγα το κίτρινο. Η φρεσκάδα του και η ζωηράδα του, χαλαρώνουν το νευρικό μου σύστημα και μου χαρίζουν την έμπνευση και τη συγκέντρωση που χρειάζομαι.

Εάν συναντούσες τον Φρόυντ, τι θα τον ρωτούσες;

Σε ποια πόλη, χώρα θα επέλεγε να ζήσει και γιατί;