Προστατεύω τον εαυτό μου από τις τοξικές σχέσεις (μέρος β΄)

Το Καλοτάξιδο τηρεί τις υποσχέσεις του και επανέρχεται, ώστε να απαντήσει στις επιλογές που διαθέτουμε, προκειμένου να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τις τοξικές σχέσεις. 

Σε συνέχεια του άρθρου «Προστατεύω τον εαυτό μου από τις τοξικές σχέσεις, μέρος α΄» και, εφόσον δόθηκε το πλαίσιο αναφοράς για το τι χαρακτηρίζει μια σχέση ως τοξική κλπ, ας βάλουμε πλώρη για τον προορισμό που λέγεται «Διαχείριση». 

Για αρχή, ας σπάσουμε τον megaΣτόχο σε μικρότερα «κομμάτια» και ας ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες μας πιο σοφά.

Έστω ότι έχουμε δυο βασικές κατηγορίες ατόμων που υπάρχουν στη ζωή μας και που διαθέτουν συμπεριφορές τοξικές για εμάς: Στη μια κατηγορία είναι οι λιγότερο σημαντικοί άνθρωποι π.χ. κάποιος μακρινός συγγενής, συνάδελφος κλπ και στην άλλη κατηγορία, είναι οι σημαντικοί άνθρωποι για εμάς, που μπορεί να είναι κάποιος γονιός, σύντροφος, παιδιά, αδέρφια κλπ.

Από που θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε;

Πιθανά από τα άτομα εκείνα που έχουν μικρότερο αντίκτυπο στη ζωή μας. Στόχος μας είναι να αποδεσμευτούμε άμεσα από ότι μας βαραίνει συναισθηματικά και μας απομακρύνει από τις προσωπικές μας ανάγκες. Θέλουμε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση μας για αυτό επιλέγουμε γρήγορες και πιο εύκολες μάχες, ώστε να πάρουμε πόρους δύναμης για το μετά.

Στη συνέχεια, είναι να εστιάσουμε στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας, που έχουν για εμάς μεγαλύτερη επιρροή.

Η προαναφερόμενη σειρά, εφόσον σε εσένα δεν κάνει νόημα, μπορείς να την αλλάξεις και να την προσαρμόσεις στα δικά σου μέτρα.

Τι επιλογές υπάρχουν; Επιλογές, ναι! Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις επιλογές για κάθε συνθήκη, για κάθε περίσταση.

Μια επιλογή, είναι να τους μιλήσουμε για τα συναισθήματα μας και να τους εξηγήσουμε τον αντίκτυπο που έχει σε εμάς αυτή τους η συμπεριφορά (feedback). Για ορισμένους, μια καλή στρατηγική είναι τόσο να τους εξηγήσουμε την δυσφορία που αισθανόμαστε, όταν εκείνοι αναπτύσσουν προς εμάς ελεγκτικές ή χειριστικές συμπεριφορές και, να τους επικοινωνήσουμε τι είναι αυτό που θα θέλαμε να κάνουν διαφορετικά στο μέλλον (feedforward), ώστε να αποκατασταθεί η μεταξύ μας σχέση (εφόσον θέλουμε να αποκατασταθεί).

Εκτός του ότι, οφείλουμε στον εαυτό μας να εκφράσουμε τη γνώμη μας με αυτοπεποίθηση και να μην «μπουκώσουμε» τα συναισθήματα μας, σε αρκετές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί πως η άλλη πλευρά -που είναι για εμάς τοξική-, δύναται να συντονιστεί με το πλαίσιο που εμείς οι ίδιοι έχουμε ανάγκη, αρκεί να γνωρίζει ποιο είναι αυτό. Ας δώσουμε την ευκαιρία τόσο στον εαυτό μας, όσο και σε εκείνους για μια θετική αλλαγή. Δεν θα μάθουμε, εάν μπορούν να λειτουργήσουν με νέες και πιο υποστηρικτικές συμπεριφορές προς εμάς, εάν δεν τους το επικοινωνήσουμε και κυρίως εάν δεν το αιτηθούμε.

Μια δεύτερη επιλογή, αφήνοντας στην άκρη το θυμικό στοιχείο, είναι να διακόψουμε τη σχέση στην περίπτωση που μας είναι καθαρό πως δεν δύναται να ικανοποιήσει τις προσδοκίες μας και τις ανάγκες μας –όπως ο καθένας τις ορίζει αυτές-. Να ευχαριστήσουμε τα άτομα για όλες τις εμπειρίες και τα μαθήματα που μας διδάξανε και να τους αποχαιρετίσουμε με αγάπη. Άλλωστε, μας ενδυνάμωσαν σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο καθώς χάρη σε αυτούς, αναπτύσσουμε νέες συμπεριφορές και λαμβάνουμε αποφάσεις που αφορούν την προστασία του εαυτού μας. Για κάθε συμπεριφορά και για κάθε άνθρωπο που μπαίνει στη ζωή μας, υπάρχει ένας λόγος. Στην προκειμένη περίπτωση είναι το ξεβόλεμα μας και η αφετηρία για νέες δράσεις, άρα και νέα αποτελέσματα.

Μια τρίτη επιλογή, είναι να διατηρήσουμε μια επιφανειακή επαφή με τα άτομα, που έχουμε χαρακτηρίσει ως τοξικά. Η συγκεκριμένη επιλογή, συνδέεται με την απόφαση μας να επιλέγουμε με μεγαλύτερη ακόμη προσοχή τι θα μοιραζόμαστε και τι όχι μαζί τους. Ακόμη, μπορούμε να επιλέξουμε και χρονικά όρια για αυτά τα άτομα, για παράδειγμα πόσο χρόνο θα τους διαθέτουμε και για πόσο χρόνο θα «συνυπάρχουμε» σε ένα κοινό πλαίσιο. Τα χρονικά όρια, είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικά σε περιπτώσεις που αναγνωρίζουμε κάποιου είδους δυσλειτουργία σε οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Μια τέταρτη επιλογή είναι να επαναπροσδιορίσουμε τους όρους του συμβολαίου της σχέσης που διατηρούμε μαζί τους καθώς και τα όρια αυτής. Αλήθεια έχουμε θέσει ξεκάθαρα όρια, ώστε να μην επιτρέπουμε την παραβίαση από πλευράς τους; Αν ναι, το τηρούμε πάντα από πλευράς μας; Μήπως μπορούμε ακόμη καλύτερα; Έχουμε καταστήσει σαφές ποιο είναι το λεπτό σημείο σε επίπεδο συμπεριφοράς που εφόσον ξεπεραστεί από πλευράς τους, εμείς δεν θα μείνουμε παθητικοί δέκτες αλλά θα αναλάβουμε την ενεργητική μας υπεράσπιση; Γνωρίζουμε εμείς για τον εαυτό μας «ΤΙ» θέλουμε και «ΓΙΑΤΙ», θέλουμε αυτό που θέλουμε; Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε είναι να επιτρέψουμε στην κυρία διεκδικητικότητα να σηκώσει σημαία και να πούμε ΟΧΙ -χωρίς ενοχές-, σε ότι δεν μας εκφράζει. 

Η ευτυχία μας, εξαρτάται από εμάς και έχουμε καθήκον να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Σε αρκετές ομιλίες μου, αναφέρω το εξής: «Αν γινόμαστε εμείς οι ίδιοι γονείς του εαυτού μας, θα μας επιτρέπαμε να μην παλέψουμε για μια καλύτερη και ισορροπημένη ζωή;Θα λέγαμε στο παιδί μας, να τα παρατήσει ή μήπως θα του λέγαμε να παλέψει;» Εσύ, τι λες

Το περιβάλλον στο οποίο είτε μεγαλώνουμε, είτε καλούμαστε να συνυπάρξουμε με άλλους ανθρώπους στην πορεία της ζωής μας, μας επηρεάζει όμως δεν μας καθορίζει! Αυτό θα συμβεί μονάχα, εάν εμείς οι ίδιοι το επιτρέψουμε και βολευτούμε στην καρέκλα όχι του σκηνοθέτη, αλλά του «κομπάρσου». 

Το να θέτουμε υγιή όρια και να προστατευτούμε τον εαυτό μας, επιτρέπεται! Δεν είναι εγωιστικό. Έχουμε δικαίωμα να υπάρχουμε με τον τρόπο που εμείς θέλουμε. Τα όρια δεν είναι είδος τιμωρίας, είναι προστασία! Για παράδειγμα μπορείτε να φανταστείτε μια κοινωνία δίχως νόμους; Μπορείτε να σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν τα κράτη μεταξύ τους δεν είχαν διακριτά σύνορα, τι θα μπορούσε να συμβεί και τι αντίκτυπο θα είχε αυτό στην ελευθερία μας; Άρα, τα όρια τα χρειαζόμαστε!   

Μόνο μέσα σε όρια, μπορεί κάποιος να αισθανθεί ασφάλεια, και εμπιστοσύνη. Τα όρια συμβάλλουν στην ανάπτυξη και εξέλιξη μας. Όταν επομένως τα όρια, οι παράμετροι καθώς και οι συνέπειες είναι ξεκάθαρα -τόσο για εμάς, όσο και για το περιβάλλον μας-, οι άνθρωποι τα σέβονται. Συμπεριφέρονται «σωστά» καθώς γνωρίζουν τι θα τους κοστίσει εάν δεν συμμορφωθούν. Είναι μια διαδικασία που μας δυναμώνει και σε καμία περίπτωση, δεν μας χαρακτηρίζει ως «κακό» σύντροφο, γονέα, αδερφό κλπ. 

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να ελέγχει τις σκέψεις που κάνει, να διαχειριστεί τα συναισθήματα του καθώς και να αναπροσαρμόσει τις συμπεριφορές του. Το ίδιο ισχύει και για εσένα! Στην περίπτωση που εκτιμήσετε πως έχετε ανάγκη από κάποιου είδους στήριξης, ειδικοί υπάρχουν. Βρείτε κάποιον που σας εμπνέει εμπιστοσύνη και εργαστείτε με έναν επαγγελματία σύμβουλο, coach, ειδικό ψυχικής υγείας που θα σας δώσει τεχνικές και την κατάλληλη υποστήριξη για να πετύχετε την επιθυμητή αλλαγή.

Τροφή για σκέψη για όλους όσους φλερτάρουν με την επιθυμία να απαλλαγούν από τοξικές συμπεριφορές και επιλογές για δράση για τους πιο τολμηρούς!

Αριάδνη Μπαρόλα
Junior Content Developer

Η Αριάδνη, πέρα από την υπέροχη ιστορία που έχει το όνομα της, είναι και η ίδια μια όμορφη και ξεχωριστή ιστορία.

Η εκπαιδευτική της κατάρτιση αφορά στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της, ανέλαβε αρκετές φορές την ανάπτυξη θεματικών εργασιών του Πανεπιστημίου και κατάφερε, παρά τις απαιτητικές συνθήκες, να ανταποκριθεί τόσο στον χρόνο παράδοσης, όσο και στα υψηλά στάνταρ που ζητήθηκαν.

Διακρίθηκε για τη συνεισφορά της και κατάφερε να ξεχωρίσει για τη συνέπεια και τη στρατηγική που εφάρμοσε στις κρίσεις που προέκυψαν.

Οι οργανωτικές της δεξιότητες, ο βαθμός συγκέντρωσης σε ό,τι αναλαμβάνει, σε συνδυασμό με την αναλυτική της σκέψη, τη στηρίζουν να ξεπερνά εμπόδια και να πετυχαίνει τους στόχους που αναλαμβάνει.

Ακόμη, απολαμβάνει να ασχολείται με την αρθρογραφία. Συντονίζει θεατρικές παραστάσεις και έχει συμμετάσχει και η ίδια σε αρκετά θεατρικά δρώμενα.

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά σαν να είναι η μητρική της γλώσσα και εξειδικεύεται επίσης, στη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων.

Κάτι για εμένα… που δε θα διαβάσεις στο βιογραφικό μου

Μοιράσου μαζί μας 4 λέξεις που σε χαρακτηρίζουν.

Δοτική, Επικοινωνιακή, Αναλυτική, Ρεαλίστρια.

Ποιο επίτευγμα σου σε κάνει να στροβιλίζεσαι από περηφάνια;

Είμαι περήφανη που κατάφερα να περάσω σε μια σχολή που μου άνοιξε νέους ορίζοντες και μου έμαθε να πιστεύω στον εαυτό μου και τις δυνάμεις μου.

Ποιο χρώμα σε αντιπροσωπεύει και γιατί;

Θεωρώ ότι με αντιπροσωπεύει το μπλε χρώμα. Συμβολίζει την ηρεμία και τη σταθερότητα. Δε φωνάζει αλλά ξέρεις ότι είναι εκεί. Νιώθω ότι εκφράζει την καθαρότητα της ψυχής.

Εάν συναντούσες τον Φρόυντ, τι θα τον ρωτούσες;

Γιατί όλοι αποζητούμε την ελευθερία μας και όταν τελικά την αποκτήσουμε, δεν ξέρουμε πώς να τη διαχειριστούμε;

Μαίρυλιν Βουλγαρέλη
Business Delivery Co-Οrdinator

Η Μαίρυλιν, διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο των πολυεθνικών εταιριών. Ως Executive Assistant C-Level στελεχών, εκπαιδεύτηκε να λειτουργεί σε εργασιακά περιβάλλοντα που χρειάζονται οργανωτικές ικανότητες, ταχύτητα στην ανταπόκριση, ευελιξία στη δράση, εχεμύθεια και αφοσίωση.

Οι επικοινωνιακές της δεξιότητες τη στηρίζουν στο να μπορεί να συνεργάζεται με στελέχη που προέρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα και κουλτούρες, όπως το απαιτούν οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και όχι μόνο.

Η στάση της να καλωσορίζει τις προκλήσεις με αισιοδοξία, την στηρίζουν στο να ανταποκρίνεται με συνέπεια και υπευθυνότητα σε ό,τι αναλάβει. Το να εξελίσσει ιδέες και πλάνα, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι το moto της.

Είναι απόφοιτος του Αγγλικού Εμπορικού Κολλεγίου «St’ George Commercial College». Διαθέτει πιστοποιήσεις σε θέματα σχετικά με το Marketing, τις Δημόσιες Σχέσεις, τη Διαχείριση Χρόνου, την Εξυπηρέτηση Πελατών κ.λπ. Ακόμη, μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Διατέλεσε Μέλος Σχολής Γονέων για πολλά χρόνια και επόμενος στόχος της είναι η εξειδίκευση σε θέματα συναισθηματικής νοημοσύνης παιδιών και εφήβων.

Αγαπά τη συγγραφή και το τανγκό και συνεχίζει να επενδύει στη μάθηση, διατηρώντας το πνεύμα σε εγρήγορση και την ποιότητα ζωής της σε υψηλά επίπεδα.

Κάτι για εμένα… που δε θα διαβάσεις στο βιογραφικό μου

Μοιράσου μαζί μας 4 λέξεις που σε χαρακτηρίζουν.

Επικοινωνιακή, αισιόδοξη, συναισθηματική, δοτική

Ποιο επίτευγμα σου σε κάνει να στροβιλίζεσαι από περηφάνια;

Ο ρόλος μου ως μητέρα! Ίσως είναι το πλέον θαυμαστό μου επίτευγμα. Ένας ρόλος που καθημερινά με δοκιμάζει, με ωριμάζει, με διδάσκει, με χαροποιεί.

Ποιο χρώμα σε αντιπροσωπεύει και γιατί;

Αν και πάντα μου άρεσε το μπλε της θάλασσας, το πορτοκαλί φαίνεται ότι είναι το χρώμα μου. Χρώμα φιλικό, ευχάριστο, αναδύει ενεργητικότητα και αισιοδοξία.

Εάν συναντούσες τον Φρόυντ, τι θα τον ρωτούσες;

Ποια στιγμή/περίοδο στη ζωή του θα επέλεγε να χαρακτηρίσει ως την πιο σημαντική;

Μανούσος Μαροπάκης
Senior Partner

Είναι Senior Partner στην Human2Human και εκπαιδευτικά υπεύθυνος (master trainer) για τον πυλώνα Growth Programs for Teams.

Είναι ιδρυτής και Managing Director της Brain Up Business Consultants.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι εκπαιδευμένος εισηγητής σε θέματα Management, Category Management, Merchandising, Τεχνικών Πωλήσεων, Επικοινωνίας και Τεχνικών Παρουσιάσεων στη Δανία, Αγγλία και Γαλλία.

Είναι ένας από τους λίγους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του «Harvard Business Publishing» στην Ελλάδα και καταμετρά στην εμπειρία του πλήθος διδακτικών ωρών, μέσα από υλοποιήσεις προγραμμάτων του συγκεκριμένου οργανισμού. Ακόμη, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής προσωπικής ανάπτυξης, μέσω της μεθοδολογίας «Goal Mapping». Επίσης, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην μεθοδολογία Lego Serious Play.  

Εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες ως Διευθυντής Πωλήσεων & Trade Marketing. Υπήρξε ένας από τους βασικούς μετόχους της «Teams – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων», ενώ παράλληλα διετέλεσε και εκπαιδευτικός συνεργάτης. Σήμερα, δρα και ως Σύμβουλος Σχεδιασμού και Υλοποίησης Στρατηγικής σε Οργανισμούς και Εταιρείες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 30.000 άτομα σε μεγάλες εταιρείες και εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο σε θέματα Management, Merchandising, Πωλήσεων, Διαπραγματεύσεων, Επικοινωνίας, Εξυπηρέτησης Πελατών, Τεχνικών Παρουσιάσεων, Προσωπικής Ανάπτυξης, Καθοδήγησης, Παρακίνησης, Διαχείρισης χρόνου κ.λπ.

Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πάνω από 400 σεμινάρια Βιωματικής Κατεύθυνσης μέσω της μεθοδολογίας «Kolb».

Έχει διατελέσει ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων, μεταξύ άλλων στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, στον Σύνδεσμο Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών (Σ.Ε.Σ.Α.Ε.), στο MIT Enterprise Forum Greece, στην Prime Insurance, στο Million Dollar Round Table (M.D.R.T.), στην NN Hellas, στην MetLife, στην AXA, στην Interamerican, στην CNP Hellas & Cyprialife, στην Eurolife, στην Astra Zeneca, στην AVON Cosmetics, καθώς και στο TEDX του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Κάτι για εμένα… που δε θα διαβάσεις στο βιογραφικό μου

Μοιράσου μαζί μας 4 λέξεις που σε χαρακτηρίζουν.

Αισιόδοξος, Δημιουργικός, Συναισθηματικός, Χαρισματικομετριόφρων.

Ποιο επίτευγμα σου σε κάνει να στροβιλίζεσαι από περηφάνια;

Έχω διδάξει πάνω από 35.000 ανθρωπους μέχρι τώρα. Όλη την επαγγελματική μου πορεία μέχρι τώρα την έχω διανύσει, ακουμπώντας μόνο στις δικές μου δυνάμεις.

Ποιο χρώμα σε αντιπροσωπεύει και γιατί;

Το Ροζ. Είναι το χρώμα μου και αναδείχθηκε μέσα από τη χρωματική ανάλυση που μου έκανε η Ηuman2Ηuman. Είναι ένα χρώμα που “στρογγυλεύει” τις εντάσεις.

Εάν συναντούσες τον Φρόυντ, τι θα τον ρωτούσες;

Ρε μπαγάσα , πώς μας έχεις κάνει άνω κάτω τόσα χρόνια;;;

Κατερίνα Μόσχου
Founder & Managing Partner

Η Κατερίνα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Coach. Σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα Ενδυνάμωσης (one2one, teams & groups), με στόχο την Αυτοβελτίωση και την Προσωπική Ανάπτυξη.

Συνεργάζεται με κορυφαίους πολυεθνικούς ομίλους σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς και με τους μεγαλύτερους ελληνικούς οργανισμούς της αγοράς. Τα τελευταία χρόνια, η μεγαλύτερη Big4 στην Ελλάδα, την εμπιστεύεται αποκλειστικά σε θέματα executive coaching.

Έχει συμμετάσχει, ως ομιλήτρια σε συνέδρια εταιριών όπως: Astra Zeneca, Novartis, AFEA, LA PRAIRIE, AVON Cosmetics, HENKEL, Million Dollar Round Table, Cyprialife κ.λπ.

Ως απόφοιτος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, μετεκπαιδεύτηκε στη συνέχεια στο Μάνατζμεντ και στην Ηγεσία (Harvard Manage Mentor). Είναι διπλωματούχος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (City Unity College, Pearson), καθώς και διπλωματούχος Θεραπείας μέσω των Εικαστικών (Art therapy) και ειδικευόμενη στη Συστημική, Οικογενειακή Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία. 

Ομοίως, έχει μετεκπαιδευτεί σε Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας Ατόμων και Συστημάτων μέσω της Marte Meo International (Marte Meo practitioner).

Έχει πιστοποιηθεί σε θέματα Coaching από το Association NLP & European Mentoring & Coaching Council (NLP Coach) και διαθέτει δίπλωμα στο Life Coaching (Association NLP & European Mentoring & Coaching Council).

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην μεθοδολογία Lego Serious Play, καθώς και στη μεθοδολογία Belbin 360ο.

Μιλά αγγλικά και ιταλικά.

Έχει εργαστεί για 14 συνεχόμενα έτη σε κορυφαίους ελληνικούς και κυρίως πολυεθνικούς ομίλους και διετέλεσε ανώτατο στέλεχος στον χώρο των πωλήσεων σε εταιρίες όπως η ΑΧΑ και η Interamerican Ασφαλιστική. Εργάστηκε, επίσης, για τον Όμιλο Εταιριών Υγείας «ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ» ως Γενική Διευθύντρια Ασφαλιστικών Εταιριών.

Στη θητεία της εκπαίδευσε σχεδόν 3000 επαγγελματίες συμβούλους σε θέματα που αφορούν την ηγεσία, το μάνατζμεντ, τις πωλήσεις και τη στελέχωση.

Από το 2018 έως και σήμερα, παραμένει Senior Partner στην Brain Up Business Consultants.

Κάτι για εμένα… που δε θα διαβάσεις στο βιογραφικό μου

Μοιράσου μαζί μας 4 λέξεις που σε χαρακτηρίζουν.

Στοχοπροσηλωμένη, δραστήρια, χαμογελαστή και ζωόφιλη.

Ποιο επίτευγμα σου σε κάνει να στροβιλίζεσαι από περηφάνια;

Οι σημαντικοί άνθρωποι της ζωής μου που δεν είναι άλλοι από την «πολύχρωμη» οικογένεια μου, τους πιστούς μου φίλους και τους φροντιστικούς μου συνεργάτες! Στο ταξίδι που λέγεται ζωή, κατάφερα να έχω δίπλα μου, ανθρώπους που με νοιάζονται, που χαϊδεύουν τρυφερά την ψυχή μου, που τεντώνουν τη σκέψη μου και ενισχύουν την περιέργεια μου για εξέλιξη.

Ποιο χρώμα σε αντιπροσωπεύει και γιατί;

Θα επέλεγα το κίτρινο. Η φρεσκάδα του και η ζωηράδα του, χαλαρώνουν το νευρικό μου σύστημα και μου χαρίζουν την έμπνευση και τη συγκέντρωση που χρειάζομαι.

Εάν συναντούσες τον Φρόυντ, τι θα τον ρωτούσες;

Σε ποια πόλη, χώρα θα επέλεγε να ζήσει και γιατί;